Onderdeel van meereffect

Streamline Certified Online Workshop

Samenwerken als team betekent vaak dat je heel veel met elkaar communiceert en op verschillende manieren. E-mails, vergaderingen, telefoontjes, Whatsapp of communicatieplatforms als Slack of Teams, de kans is groot dat jullie veel verschillende communicatiemiddelen gebruiken. Helaas is het niet zo dat hoe meer communicatie je gebruikt, hoe effectiever de communicatie is.

Minder is Meer!

Ons motto, Minder is Meer is in deze situatie, waar je juist nog meer behoefte hebt aan goede communicatie, erg relevant. Minder letters op een scherm, minder meelezers in de cc, minder aanwezigen in de vergadering. Dat zorgt juist voor meer impact.

De Streamline Workshop

Tijdens de Streamline Certified Workshop gaan we je live online helpen met het stroomlijnen van je team-communicatie. Dit doen we door middel van handige richtlijnen gebaseerd op de beste tips en praktijk van een aantal communicatiemiddelen en samenwerkingsplatforms.

Stroomlijnen van de team-communicatie

Om goed te kunnen samenwerken is het belangrijk om te weten welke kanalen en communicatiemiddelen je waarvoor gebruikt. De één mailt bijvoorbeeld liever dan te bellen, maar met alleen wat tekst op een scherm breng je niet altijd alles even goed over. Door hier op teamniveau afspraken over te maken, stroomlijn je de communicatie en zorg je ervoor dat iedereen dezelfde kanalen op de juiste momenten gebruikt.

Natuurlijk is het dan ook handig om met elkaar te bepalen hoe je elk middel zo optimaal mogelijk inzet. Iedereen kan je zo vertellen wanneer vergaderingen, videoconferenties of e-mails slecht gedaan zijn. Je hebt er zelf waarschijnlijk ook genoeg ondergaan om een slechte inzet van communicatiemiddelen te herkennen. Maar wat nodig is als volgende stap, is om de ‘best practices’ vast te leggen, te bespreken en elkaar eraan te houden.

De vijf stappen van Gerichte Communicatie

Als je met elkaar afgesproken hebt dat minder meer is, is het tijd voor de volgende stap: wàt laat je dan weg? Dit is makkelijker gezegd dan gedaan! Er is altijd wel iets dat mogelijk interessant is voor iemand.

Met de vijf stappen voor Gerichte Communicatie helpen we je om een communicatie-tactiek te bepalen en vast te stellen wat de kern van je communicatie moet zijn. Al het andere moet weg. Dat kan namelijk alleen maar frictie en weerstand opleveren, terwijl je juist wilt stroomlijnen, zodat je boodschap direct binnenkomt.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor mensen die in teamverband werken en met elkaar willen werken aan betere en gestroomlijnde communicatie. Maar je kunt ook individueel meedoen aan de workshop, belangrijk is dan wel dat je kunt meebeslissen over de werkwijze van jouw team.

Inschrijven

Wil je de workshop volgen, alleen of samen met enkele collega’s? Kies dan voor een van onze geplande workshops! De eerstvolgende datum vind je onderaan.

Wil je een workshop voor je hele team, afdeling of organisatie? Neem dan contact met ons op voor de incompany mogelijkheden.

Duur:

De training duurt circa 3 uur.

Materialen:

Je ontvangt de volgende digitale materialen bij de training:

  • Een hand-out met een samenvatting van de presentatie;
  • Een hand-out met een voorbeeld e-mailetiquette;
  • Vijf handige e-mailsjablonen;
  • Een voorbeeldsjabloon van communicatierichtlijnen.

Kosten:

De Streamline Certified Workshop kost 295 euro exclusief btw.

Eerstvolgende actie:

Schrijf je in of neem contact met ons op als je nog vragen hebt!

Contact

Wil je liever dat wij contact met jou opnemen? Laat dan je gegevens bij ons achter en we bellen je zo snel mogelijk terug.

Naam

Telefoonnummer

Vraag/opmerking