Onderdeel van meereffect
  • WAVE 4

    Streamline in organisaties

    EFFECTIEF SAMENWERKEN

HERKEN JE DIT?

Het lijkt wel of er steeds meer vergaderingen ingepland worden, die ook nog eens uitlopen en slecht voorbereid zijn.

Tijdens een presentatie zie je opeens onderin beeld staan: dia 3 van 51. En die 3 dia’s duurden al 15 minuten!

Er wordt heel veel heen en weer gemaild. Collega’s sturen je appjes over niet urgente zaken. Hele discussies worden via de mail gevoerd, bij voorkeur met flink wat collega’s in de cc.

Problemen en verbeterpunten worden niet besproken, waardoor er wrijving ontstaat tussen collega’s.

Iedereen moppert over e-mail en vergaderingen, maar niemand weet goed hoe ermee aan de slag te gaan. Niet voor zichzelf en niet op team- of organisatieniveau. Het lijkt normaal te zijn geworden dat er onproductief vergaderd en gemaild wordt.

WAT VIND JE ERVAN ALS WIJ JE VERTELLEN DAT HET OOK ANDERS KAN?

Het is mogelijk om anders om te gaan met communicatie. Het is mogelijk om meer respect te hebben voor elkaars tijd en aandacht. De samenwerking met collega’s kan weer soepeler verlopen. Communicatie kan effectiever worden. Simpel, door goede afspraken te maken en na te denken over het doel van je communicatie. Gerichte communicatie is gestroomlijnd en laat je met minder inzet meer bereiken. En daar vertellen wij je graag over!

“WAAROM LOSSEN WE DIT NIET ZELF OP?”

Er bestaan veel gewoonten en automatismen. Mensen werken vaak via reflexen. Als je er niet even bij stil staat en over na denkt, ga je over op de automatische piloot. En dat lijkt in veel organisaties het geval te zijn.

Het is lastig om na te denken over praktische afspraken rondom communicatie als je druk bent. Ook al helpt het, het kost in het begin meer tijd én vraagt je boven de dagelijkse rompslomp uit te stijgen.

Je kunt het gevoel hebben dat je niets kunt veranderen in de organisatie waar je werkt, zeker niet als die groot is. Maar is dat terecht?

STREAMLINE CERTIFIED: PRODUCTIEF SAMENWERKEN

Streamline Certified helpt je om eerst na te denken over het doel van je communicatie.

In een training van één dag komen wij langs bij jullie organisatie en helpen we om goede afspraken te maken over communicatie. Met het thema ‘minder is meer’ helpen we je communicatie te stroomlijnen. Wat draagt niet bij aan je doel en kan weg? Daarnaast helpen we bij het vastleggen van afspraken rond communicatie, zodat die gestroomlijnd is en blijft.

Streamline Certified helpt jou om beter te communiceren, maar als je samen met je collega’s, team of afdeling een incompany training bij ons volgt, heeft het nog meer effect. Met elkaar werk je het meeste samen, met elkaar kun je goede afspraken maken en zorgen dat er verandering komt in de mail- en vergadercultuur.

DE RESULTATEN

Meer helderheid in afspraken en over welke vorm van communicatie het meest geschikt is.

Meer respect voor elkaars tijd en aandacht.

Heldere afspraken over de communicatie, zodat deze veel soepeler verloopt en de verhoudingen en taken helder zijn.

Meer inzicht in hoe je nu communiceert en hoe je dit verbetert. Vergaderingen worden doelgerichter en korter. E-mails schrijf je compact en gericht op heldere acties.

Gestroomlijnde communicatie die effectief is. Niet alleen e-mail, maar ook vergaderingen, videoconferenties, documenten en presentaties.

AAN DE SLAG!

Graag helpen we ook jou en je collega’s of team om gestroomlijnder te communiceren. Al vanaf enkele personen is het mogelijk om een incompany training te boeken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en prijzen, neem dan contact met ons op. Samen spreken we door wat jullie huidige situatie – en wat de gewenste situatie is. We willen graag weten wie jullie zijn en wat jullie verbeterd willen hebben, zodat we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen.

Samen bespreken we een datum en stemmen we alle benodigde praktische zaken af. Dit ontvang je overzichtelijk in een offerte. Zodra de offerte getekend is, ben je verzekerd van een grote verbeteringsslag binnen je team!

HET PROGRAMMA VAN DE TRAINING

Jullie krijgen een training van één dag. De training start om 9:30 uur en heeft een aantal korte koffiepauzes en een lunchpauze. Om 16:30 uur is de training afgelopen. Jullie zorgen zelf voor de zaal en de catering, wij nemen alle trainingsmaterialen mee.

De training volgt een standaard programma waarbij er gekozen kan worden uit vier modules: vergaderen, documenten maken en delen, presenteren en e-mail (schrijven). Alle onderwerpen komen tijdens de training aan bod, maar twee modules worden extra uitgelicht.

Tijdens de training ontvangen de deelnemers een mooie box met praktische trainingsmaterialen. Na afloop krijgt iedereen toegang tot de na-de-training omgeving, met 100 memo’s een ‘richtlijnen generator’, wallpapers en diverse tips om mee verder te gaan.

BROCHURE IN PDF

Download hier onze Streamline brochure. Zo heb je alles handig op een rijtje om het intern te bespreken!

TRAINING VOOR DE HÉLE AFDELING OF ORGANISATIE

Natuurlijk is het ook mogelijk om de Streamline Certified training voor de héle organisatie of een grote afdeling te verzorgen. Graag gaan we daarvoor met je in gesprek over hoe we dit programma samen kunnen invullen.

EERSTVOLGENDE ACTIE

Heb je interesse in wat we voor jou en je collega’s of team kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via onderstaande gegevens.

Wil je liever dat wij contact met jou opnemen? Laat dan je gegevens bij ons achter en we bellen je zo snel mogelijk terug.

Naam

Telefoonnummer

Vraag/opmerking