Onderdeel van meereffect

E-mail blackholes

mailen rood

Welkom in de (e-mail) jungle

Hoe vaak gebeurt het jou dat je een e-mail nóg een keer moet sturen voordat je antwoord krijgt? En hoe vaak word je zelf overspoeld met nutteloze en onnodig lange mails? Misschien verbaas je je daar niet eens meer over en ben je het gaan accepteren als de nieuwe realiteit. Ook al kost het je (onnodig) energie, tijd en frustratie.

Hoe het ook kan

Zou het niet veel fijner werken als je alleen korte, duidelijke en relevante mails zou krijgen? En stel je voor dat jouw mails meteen worden begrepen en beantwoord zonder dat je er verder achteraan hoeft te zitten?

Wie heeft het gedaan?

De meeste mensen kijken vooral verwijtend naar hun collega’s. Waarom beantwoorden zij jouw mails niet op tijd? En waarom sturen ze je zoveel troep? Je kunt anderen helaas niet veranderen…. maar wat als we je vertellen dat jij hierin een omslag kan maken?

E-mail zoals het is bedoeld

Gemiddeld genomen kunnen mails ten minste 75% korter. Daarnaast blijkt uit meerdere onderzoeken dat korte mails sneller worden gelezen en beantwoord. Door kortere mails te schrijven, verspil je dus minder tijd van je collega’s en verhoog je de kans op een antwoord aanzienlijk.

Verder is het bijzonder zinnig om een paar simpele basisregels af te spreken met je collega’s, zoals:

  • begin de e-mail met je vraag,
  • houd de e-mail kort,
  • gebruik het onderwerp-veld om duidelijk te maken wat je wil.

En als in één oogopslag niet duidelijk is waar de mail over gaat, stuur je de mail terug met de vraag wat de ander van je verwacht.

Hoe nu verder

Tijdens de Streamline Certified training leren we je hoe je goede en korte e-mails kan schrijven. Ook helpen we jou (en je collega’s) om goede afspraken op te stellen. Met Streamline Certified helpen we je om alle vormen van communicatie te verbeteren.

Doe mee aan ons gratis webinar en beoordeel zelf of Streamline Certified iets voor jou is!

Alle blogberichten